Search

Vochtproblemen: hoe ontdek je de juiste oorzaak?

In elk huis is vocht aanwezig, maar wanneer het vochtgehalte te hoog is, krijg je te maken met vervelende en ongezonde vochtproblemen. De oorzaken van hardnekkige vochtproblemen zijn divers. Hoe ontdek je de oorzaken en stel je de juiste diagnose?

Structurele problemen …

Een van de meest voorkomende vochtproblemen is opstijgend vocht. Bij opstijgend vocht nemen de poriën in het metselwerk van de muren water op uit de grond. Het vocht stijgt op en tast langzamerhand de hele muur aan.

Elk geval van opstijgend vocht is verschillend. Waar komt het vocht net vandaan? Wat zijn de specifieke oorzaken van de vochtschade in jouw huis? Een grondige diagnose identificeert en lokaliseert het probleem. Zo kan een plan van aanpak worden opgesteld, zodat je verdere schade aan de woning kunt voorkomen.

… of slechte gewoonten?

Vaak is vochtoverlast het gevolg van een structureel probleem, zoals slecht geïsoleerde, oude muren. Of misschien heeft je woning geen goed ventilatiesysteem? Andere vochtproblemen zijn dan weer het gevolg van dagelijkse gewoonten en kun je dus ook gemakkelijk zelf voorkomen. Enkele tips:

Vochtprobleem

Anderen bekeken ook

Uncategorized

Dummy post

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore

Lees meer
Uncategorized

Dummy post

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore

Lees meer

Mevrouw Maes

Dankzij het goede advies van de adviseur is mijn vochtprobleem volledig opgelost. Alles is van A tot Z perfect verlopen.