Hydrofuge

Voorkom vochtproblemen dankzij gevelimpregnatie

Dankzij hydrofuge wordt uw gevel voorzien van een speciale waterafstotende laag die uw buitenmuren langer in goede conditie houdt en beschermt tegen vocht van buitenaf.

DL Home is uw aanspreekpunt voor het behandelen van jouw gevel

Hoge tevredenheid

Meer dan 20.000 tevreden klanten

Veel ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring

Actief in heel België

#1 in héél Belgie

Dl home icon

Service is bij ons standaard

Graag een gratis offerte voor hydrofuge?
We contacteren je binnen de 24 uur terug!

  Hydrofuge gevel

  Wat is hydrofuge?

  Uw gevel lijdt dagelijks onder ons Belgisch klimaat. Zon, maar vooral veel wind en regen, zorgen ervoor dat het metsel- en voegwerk van uw gevel beetje bij beetje minder weerbaar wordt tegen deze invloeden. Steen- en voegwerk zijn namelijk van nature al redelijk poreus, wat betekent dat ze na enkele jaren steeds meer vocht opzuigen. Zodra de weerstand van de gevel begint af te nemen, dringen vooral regen en vocht in uw gevel veroorzaken zij mogelijks problemen. 

  Door uw gevel te impregneren (hydrofuge), kan vocht veel minder goed in uw gevel doordringen.

  gevel impregneren

  Hoe werkt hydrofuge precies?

  Dankzij hydrofuge wordt uw gevel voorzien van een speciale waterafstotende laag die uw buitenmuren langer in goede conditie houdt. Zo kan vocht niet langer diep in de materialen dringen.

  Het impregneren van de gevel vereist wel een grondige voorbereiding. Een belangrijke voorwaarde om hydrofuge te kunnen uitvoeren, is nl dat uw gevel vrij moet zijn van scheuren en barsten. Op die plaatsen heeft het impregnatiemiddel weinig effect, waardoor vocht alsnog naar binnen kan komen. Hier zult u eerst de schade moeten herstellen, voordat u tot hydrofuge over gaat.

  Alles begint dus met een grondige inspectie van de gevel. De gevel moet bovendien éérst goed gereinigd worden zodat het hydrofuge product zich goed kan hechten op het muuroppervlak. Mossen, algen en ander vuil moeten dus eerst verwijderd worden. 

  Bij een hydrofuge van de gevel wordt het product doorgaans verneveld. Er bestaan zowel chemische als biologische producten voor het hydrofoberen van gevels. De kwaliteit van hydrofuge producten kan erg verschillen. Dit speelt een belangrijke rol bij het bepalen hoe frequent deze gevelreiniging moet overgedaan worden om de gevel beschermd te houden. Kies dus beter voor een goed product, dan voor het goedkoopste!

  Voor en nadelen hydrofuge

  Voordelen

  Hydrofuge van een gevel brengt enkele voordelen met zich mee. 

  1. Goede bescherming tegen de weersomstandigheden: neerslag kan niet in de gevel dringen. De hydrofuge vormt dus een goede maatregel tegen oa doorslaand vocht.

    

  2. Het verbeterde uitzicht van de gevel na de reiniging en hydrofuge. Hydrofugemiddelen vertragen namelijk ook mos-, schimmel- en algengroei, waardoor je langer kan genieten van het eindresultaat. Vaak bevat een hydrofuge product overigens ook een brandwerend middel.

    

  3. Het is damp-open. Dit betekent dat vocht ook zeer snel weer kan verdampen. Vocht heeft de ongunstige neiging in materialen te blijven hangen en deze steeds weker en zwakker te maken. Droogt het vocht echter snel uit, dan wordt ook dit vervelende fenomeen voorkomen. Kortom, hydrofuge houdt uw gevel in de best mogelijke conditie.

  Muren injecteren

  Bij een hydrofuge van de gevel mag het niet gaan om een muur die te kampen heeft met opstijgend vocht. Het vocht zou dan als het ware opgesloten komen te zitten.

  Bovendien moet het gaan om een gevel die proper en in goede staat is. Het voegwerk moet eerst nagekeken worden en eventuele scheuren moeten hersteld worden alvorens de gevel te hydrofoberen. Die werken uitstellen is geen goed idee. Latere herstelwerken worden lastiger door de aanwezigheid van de waterafstotende laag.

  Eén van de nadelen is ook dat je hydrofuge om de x aantal jaar eens moet herhalen. Ook de waterafstotende laag vervaagt na een tijd

  Wat kost hydrofuge?

  Er zijn verschillende factoren die de kostprijs voor een gevel hydrofuge bepalen:

  1. De bereikbaarheid van de gevel (hoogtewerker nodig?)
  2. Het gekozen product (duurzaam of goedkoop)
  3. De totale oppervlakte
  4. Eventuele herstellingswerken en gevelreiniging
   

   

  Gratis offerte ontvangen voor hydrofuge ontvangen?

  DL HOME, de nummer 1 in België voor vochtbehandeling en volledige renovatieprojecten

  Neem contact met ons op voor een gratis diagnose of meer informatie, We contacteren je binnen de 48 uur terug! 

  4x waarom je moet kiezen voor DL Home

  Vaste waarde in vochtbestrijding en renovatiewerken sinds 2006

  Hoge tevredenheid

  1. Jij komt op de eerste plaats

  Tevreden klanten, daar doen we het voor. De meer dan 20.000 werken die we reeds in heel België hebben mogen doen, zijn een mooi bewijs van jullie vertrouwen en tevredenheid.

  Veel ervaring

  2. Meer dan 10 jaar ervaring

  DL Groep is een verhaal waar reeds meer dan 10 jaar aan gebouwd is. Om klanten de beste en meest duurzame oplossing te bieden, blijft DL Groep zoeken naar innovaties en nieuwe technieken in de sector.

  Actief in heel België

  3. Nummer 1 in heel België

  Puur Vlaams ondernemerschap dat  in 10 jaar is uitgegroeid tot de marktleider in België.

  4. Service is standaard

  DL Groep is een familieverhaal, waar service naar de klant centraal staat. 

  Reken op DL Home op jou te helpen bij Hydrofuge

  Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte
  We contacteren je binnen de 48 uur terug!

   DL Home staat al 20 jaar garant voor kwaliteitsvolle  vochtbestrijding en renovatiewerken. Service is bij ons standaard. Dat is onze garantie.

   Hulp of advies nodig?

   Onze adviseurs helpen je graag! 

   Bel gratis naar

   Meer dan 20.000 tevreden klanten

   Mevrouw Maes

   Dankzij het goede advies van de adviseur is mijn vochtprobleem volledig opgelost. Alles is van A tot Z perfect verlopen.