Hydrofuge
Voorkom vochtproblemen dankzij gevelimpregnatie
Dankzij hydrofuge wordt uw gevel voorzien van een speciale waterafstotende laag die uw buitenmuren langer in goede conditie houdt en beschermt tegen vocht van buitenaf.
DL Home is uw aanspreekpunt voor het behandelen van jouw gevel



Meer dan 20.000 tevreden klanten



Meer dan 10 jaar ervaring



#1 in héél Belgie


Service is bij ons standaard
Graag een gratis offerte voor hydrofuge?
We contacteren je binnen de 24 uur terug!






Wat is hydrofuge?
Uw gevel lijdt dagelijks onder ons Belgisch klimaat. Zon, maar vooral veel wind en regen, zorgen ervoor dat het metsel- en voegwerk van uw gevel beetje bij beetje minder weerbaar wordt tegen deze invloeden. Steen- en voegwerk zijn namelijk van nature al redelijk poreus, wat betekent dat ze na enkele jaren steeds meer vocht opzuigen. Zodra de weerstand van de gevel begint af te nemen, dringen vooral regen en vocht in uw gevel veroorzaken zij mogelijks problemen.
Door uw gevel te impregneren (hydrofuge), kan vocht veel minder goed in uw gevel doordringen.


Hoe werkt hydrofuge precies?
Dankzij hydrofuge wordt uw gevel voorzien van een speciale waterafstotende laag die uw buitenmuren langer in goede conditie houdt. Zo kan vocht niet langer diep in de materialen dringen.
Het impregneren van de gevel vereist wel een grondige voorbereiding. Een belangrijke voorwaarde om hydrofuge te kunnen uitvoeren, is nl dat uw gevel vrij moet zijn van scheuren en barsten. Op die plaatsen heeft het impregnatiemiddel weinig effect, waardoor vocht alsnog naar binnen kan komen. Hier zult u eerst de schade moeten herstellen, voordat u tot hydrofuge over gaat.
Alles begint dus met een grondige inspectie van de gevel. De gevel moet bovendien éérst goed gereinigd worden zodat het hydrofuge product zich goed kan hechten op het muuroppervlak. Mossen, algen en ander vuil moeten dus eerst verwijderd worden.
Bij een hydrofuge van de gevel wordt het product doorgaans verneveld. Er bestaan zowel chemische als biologische producten voor het hydrofoberen van gevels. De kwaliteit van hydrofuge producten kan erg verschillen. Dit speelt een belangrijke rol bij het bepalen hoe frequent deze gevelreiniging moet overgedaan worden om de gevel beschermd te houden. Kies dus beter voor een goed product, dan voor het goedkoopste!
Voor en nadelen hydrofuge
Voordelen
Hydrofuge van een gevel brengt enkele voordelen met zich mee.
- Goede bescherming tegen de weersomstandigheden: neerslag kan niet in de gevel dringen. De hydrofuge vormt dus een goede maatregel tegen oa doorslaand vocht.
- Het verbeterde uitzicht van de gevel na de reiniging en hydrofuge. Hydrofugemiddelen vertragen namelijk ook mos-, schimmel- en algengroei, waardoor je langer kan genieten van het eindresultaat. Vaak bevat een hydrofuge product overigens ook een brandwerend middel.
- Het is damp-open. Dit betekent dat vocht ook zeer snel weer kan verdampen. Vocht heeft de ongunstige neiging in materialen te blijven hangen en deze steeds weker en zwakker te maken. Droogt het vocht echter snel uit, dan wordt ook dit vervelende fenomeen voorkomen. Kortom, hydrofuge houdt uw gevel in de best mogelijke conditie.
Muren injecteren
Bij een hydrofuge van de gevel mag het niet gaan om een muur die te kampen heeft met opstijgend vocht. Het vocht zou dan als het ware opgesloten komen te zitten.
Bovendien moet het gaan om een gevel die proper en in goede staat is. Het voegwerk moet eerst nagekeken worden en eventuele scheuren moeten hersteld worden alvorens de gevel te hydrofoberen. Die werken uitstellen is geen goed idee. Latere herstelwerken worden lastiger door de aanwezigheid van de waterafstotende laag.
Eén van de nadelen is ook dat je hydrofuge om de x aantal jaar eens moet herhalen. Ook de waterafstotende laag vervaagt na een tijd
Wat kost hydrofuge?
Er zijn verschillende factoren die de kostprijs voor een gevel hydrofuge bepalen:
- De bereikbaarheid van de gevel (hoogtewerker nodig?)
- Het gekozen product (duurzaam of goedkoop)
- De totale oppervlakte
- Eventuele herstellingswerken en gevelreiniging