Kaleien

Wil je je gevel laten kaleien?

Wens je de gevel van je woning in een nieuw jasje te steken? Dat kan je doen door hem te laten kaleien. Een gevel kaleien geeft het een karakteristiek uitzicht, maar ook voldoende bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en wind.

DL Home is uw aanspreekpunt voor het kaleien van je woning!

Hoge tevredenheid

Meer dan 20.000 tevreden klanten

Veel ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring

Actief in heel België

#1 in héél Belgie

Dl home icon

Service is bij ons standaard

Graag een gratis offerte voor het kaleien van je woning?
We contacteren je binnen de 24 uur terug!

  kaleien borstel
  kaleien grijs
  kaleien wit

  Wat is kaleien?

  Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek waarbij een dunne kalkpleister met een kwast uitgestreken wordt. Dit is het beschilderen van een muur met een soort kalkverf, wat in België een populaire manier is om gevels een frisse look te geven. Je kan kaleien alleen op je buitenmuur toepassen, en in verschillende kleuren verkrijgen. Je muur dient wel volledig gereinigd te worden. Algen en mossen moeten nl eerst worden verwijderd. De ondergrond moet worden geïnspecteerd. Kaleien kan je gemakkelijk aanbrengen op verschillende soorten muren. 

  Je moet er wel rekening mee houden dat het plaatsen van kaleien een arbeidsintensieve klus is en dit ook in verschillende lagen (en dus meerdere keren) moet worden geplaatst. 

  Kaleien kan in verschillende kleuren gekozen worden. Het is mogelijk om bepaalde kleurstoffen toe te voegen aan het mengsel voor het kaleien, hierdoor krijgt het een andere uitstraling. Houdt er wel rekening mee dat de kaleien gevel na verloop altijd zal gaan verkleuren, dit kun je niet voorkomen. Het is mogelijk om een streperige afwerking te krijgen, echter kan een moderne uitstraling ook worden aangebracht. Door de kalei laag te polieren met een droge borstel of een spons zal je een bepaald effect mee kunnen geven aan het oppervlak. Dit zorgt voor een andere uitstraling.

  kaleien

  Wat zijn de voordelen van kaleien?

  Een “nieuwe” gevel

  Het grootste voordeel is uiteraard dat jouw gevel er als nieuw uit ziet. Dat geeft jouw huis een mooie uitstraling en verhoogt de meerwaarde. Door de ruime keuze aan kleuren en afwerkingen, is er voor iedereen wel een soort kalei die hen aanstaat. In geen tijd heb je een nieuwe gevel die perfect past bij jouw huis en smaak.

  Betere bescherming

  Een tweede voordeel van het laten kaleien is dat de buitenmuur beter beschermd is. 

  Daardoor is die minder onderhevig aan de weersomstandigheden. Die beschermlaag zorgt ervoor dat de gevel langer een “nieuwe” look behoudt. Zeker als jouw muur aan de regenzijde ligt (Zuid-West) is dat een goede optie.

  Wat kost kaleien?

  Kaleien is op het eerste gezicht minder duur dan schilderen omdat de pleister goedkoper is dan kwaliteitsverf. De pleister wordt immers aangebracht met een vierkante, brede blokborstel in plaats van met een gewone verfrol. Dat maakt dat kaleien veel arbeidsintensiever is en dat het meer tijd in beslag neemt.

  Gratis offerte ontvangen voor het kaleien van je muren?

  DL HOME, de nummer 1 in België voor vochtbehandeling en volledige renovatieprojecten

  Neem contact met ons op voor een gratis diagnose of meer informatie, We contacteren je binnen de 48 uur terug! 

  4x waarom je moet kiezen voor DL Home

  Vaste waarde in vochtbestrijding en renovatiewerken sinds 2006

  Hoge tevredenheid

  1. Jij komt op de eerste plaats

  Tevreden klanten, daar doen we het voor. De meer dan 20.000 werken die we reeds in heel België hebben mogen doen, zijn een mooi bewijs van jullie vertrouwen en tevredenheid.

  Veel ervaring

  2. Meer dan 10 jaar ervaring

  DL Groep is een verhaal waar reeds meer dan 10 jaar aan gebouwd is. Om klanten de beste en meest duurzame oplossing te bieden, blijft DL Groep zoeken naar innovaties en nieuwe technieken in de sector.

  Actief in heel België

  3. Nummer 1 in heel België

  Puur Vlaams ondernemerschap dat  in 10 jaar is uitgegroeid tot de marktleider in België.

  4. Service is standaard

  DL Groep is een familieverhaal, waar service naar de klant centraal staat. 

  Reken op DL Home op jou te helpen bij Kaleien

  Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte
  We contacteren je binnen de 48 uur terug!

   DL Home staat al 20 jaar garant voor kwaliteitsvolle  vochtbestrijding en renovatiewerken. Service is bij ons standaard. Dat is onze garantie.

   Hulp of advies nodig?

   Onze adviseurs helpen je graag! 

   Bel gratis naar

   Meer dan 20.000 tevreden klanten

   Mevrouw Maes

   Dankzij het goede advies van de adviseur is mijn vochtprobleem volledig opgelost. Alles is van A tot Z perfect verlopen.