Kelderdichting

Duurzame oplossing tegen waterinfiltratie

Bescherm jezelf tegen grondvocht van buitenaf, regeninslag, scheuren in de vloer- of muren. DL home  lost vochtproblemen in uw kelder snel op door kelderdichting.

DL Home is uw aanspreekpunt voor het dichten van uw kelder! 

Hoge tevredenheid

Meer dan 20.000 tevreden klanten

Veel ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring

Actief in heel België

#1 in héél Belgie

Dl home icon

Service is bij ons standaard

Graag een gratis offerte voor kelderdichting?
We contacteren je binnen de 24 uur terug!

  kelderdichting 3
  kelderdichting 2
  kelderdichting 1

  Water in de kelder?

  Vochtproblemen in de kelder komen voor in héél veel huizen in Vlaanderen. Veelal is de oorzaak een hoge stand van het grondwaterniveau en een lage vochtweerbaarheid van de keldermuren en -vloer. Ook wegenwerken in de straat zorgen soms plots voor vocht in de kelder. Ook al had je daar voorheen geen last van. Grondvocht dat je kelder binnendringt manifesteert zich vaak in vochtplekken, water dat op je keldervloer blijft staan, schimmels, … Water in de kelder kan ook de stabiliteit van je woning in gevaar brengen. Verkoop je jouw huis, dan is een vochtvrije kelder een meerwaarde.

  Water in de kelder

  Hoe kelder waterdicht maken?

  Je keldermuren en keldervloer waterdicht maken kan op verschillende manieren:

  Bij een hoog grondwaterniveau komen de keldermuren en keldervloer onder druk te staan. Zijn ze beschadigd (bv. barsten) of niet sterk genoeg, dan kan grondwater er makkelijker door dringen. En dan heb je een laagje water staan. Wil je de kelder dichten, dan kan je kiezen uit verschillende oplossingen. 

  Alles is afhankelijk van de situatie: staat van de kelder, niveau van het grondwater, plaats waar grondvocht binnensijpelt, … In sommige gevallen volstaat kelderbekuiping (in combinatie met injecteren). Is het grondwaterpeil té hoog, dan is kelderdrainage vaak de beste oplossing voor een waterdichte kelder. Let op, want een vochtprobleem in de kelder kan ook het gevolg zijn van slechts enkele kleine scheurtjes of een lek in een waterleiding. In dat geval is een volledige bekuiping of drainage bijvoorbeeld niet nodig.

  Met volgende technieken (of een combinatie van technieken) kan je een vochtige kelder vermijden of behandelen:

  METHODE 1: kelderbekuiping

  Een eerste mogelijkheid voor het waterdicht maken van de kelder is het uitvoeren van een bekuiping. Het principe van een stijve kelderbekuiping of kelderdichting is vrij simpel. De kelderwanden en -vloer worden waterdicht gecementeerd met een soort waterdichte pasta:

  Stijve of soepele kelderbekuiping?
  Er bestaat ook zoiets als een soepele kelderbekuiping. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een soepele folie die tegen de vloeren en muren wordt gekleefd. Vervolgens metselt men een nieuwe wand tegen de folie en wordt de keldervloer opnieuw gegoten met een ijzeren wapening. Deze werkwijze is vrij drastisch maar de beste oplossing wanneer de kelder in bijzonder slechte staat is.

  METHODE 2: kelderdrainage

  Naast het bekuipen van de kelder kan je ook kiezen voor kelderdrainage om de kelder droog te maken. Deze methode wordt vooral toegepast als de druk van het grondwater op de kelder te hoog is waardoor kelderbekuiping niet voldoet. Bij kelderdrainage heb je 2 mogelijkheden:

  De kelder is bij deze oplossing nog steeds vochtig maar je zal wel geen last meer hebben van stilstaand water. Probeer voldoende verluchting te voorzien zodat de muren steeds goed kunnen drogen. De kelder waterdicht maken zonder vocht is niet mogelijk met deze werkmethode.

  METHODE 3: vochtige keldermuren injecteren

  Het injecteren van muren gebeurt als bestrijding tegen opstijgend vocht in de kelder. Meestal wordt het injecteren van de keldermuren toegepast in combinatie met kelderbekuiping. De wanden van de kelder worden dan waterdicht gecementeerd en bovenaan geïnjecteerd om te vermijden dat vocht naar de bovenliggende verdiepen trekt.

  Hoe verloopt het injecteren? Via gaten die in de muur geboord worden, brengt de vakman een vochtwerend product in de muur aan. Het product vormt een barrière tegen het opstijgend vocht, wat de keldermuren waterdicht maakt en uitdroogt.

  Gratis offerte ontvangen voor kelderdichting?

  DL HOME, de nummer 1 in België voor vochtbehandeling en volledige renovatieprojecten

  Neem contact met ons op voor een gratis diagnose of meer informatie, We contacteren je binnen de 48 uur terug! 

  4x waarom je moet kiezen voor DL Home

  Vaste waarde in vochtbestrijding en renovatiewerken sinds 2006

  Hoge tevredenheid

  1. Jij komt op de eerste plaats

  Tevreden klanten, daar doen we het voor. De meer dan 20.000 werken die we reeds in heel België hebben mogen doen, zijn een mooi bewijs van jullie vertrouwen en tevredenheid.

  Veel ervaring

  2. Meer dan 10 jaar ervaring

  DL Groep is een verhaal waar reeds meer dan 10 jaar aan gebouwd is. Om klanten de beste en meest duurzame oplossing te bieden, blijft DL Groep zoeken naar innovaties en nieuwe technieken in de sector.

  Actief in heel België

  3. Nummer 1 in heel België

  Puur Vlaams ondernemerschap dat  in 10 jaar is uitgegroeid tot de marktleider in België.

  4. Service is standaard

  DL Groep is een familieverhaal, waar service naar de klant centraal staat. 

  Reken op DL Home op jou te helpen bij Kelderdichting

  Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte
  We contacteren je binnen de 48 uur terug!

   DL Home staat al 20 jaar garant voor kwaliteitsvolle  vochtbestrijding en renovatiewerken. Service is bij ons standaard. Dat is onze garantie.

   Hulp of advies nodig?

   Onze adviseurs helpen je graag! 

   Bel gratis naar

   Meer dan 20.000 tevreden klanten

   Mevrouw Maes

   Dankzij het goede advies van de adviseur is mijn vochtprobleem volledig opgelost. Alles is van A tot Z perfect verlopen.