De geveltrend van 2022!

Vernieuw je gevel met spuitkurk en kies uit meer dan 400 kleuren

Ontvang een gratis offerte aan Batibouw voorwaarden voor spuitkurk

  Waterdicht maar toch dampopen

  De gevel kan dus blijven ademen. Het risico op koudebruggen is gering en condensproblemen kunnen voorkomen worden.

  Veschillende korrelstructuren

  Spuitkurk is een snelle en efficiënte vorm van afwerking. Waarbij je keuze hebt tussen een dikke of een fijne korrelstructuur.

  Ontvang een isolatiepremie

  Ontvang €30 premie per vierkante meter als je je buitenmuur isoleert en spuitkurk aanbrengt als afwerking.

  Meer dan 400 kleuren mogelijk!

  Omdat je spuitkurk in elke kleur kan maken, zijn de mogelijkheden eindeloos.

  Wat is Spuitkurk?

  Spuitkurk is momenteel de populairste decoratieve afwerking voor gevels en muren. Waarom? Het is één van de goedkoopste manieren en tegelijkertijd zeer efficiënt.

  Spuitkurk (gespoten kurk) bestaat uit een mengsel van kurkkorrels, acrylaatharsen, vegetale oliën en pigmenten en is waarschijnlijk de meest moderne vorm van gevelbekleding in het rijtje. De mooie en decoratieve look maakt het ideaal om gevels te bekleden, renoveren en extra te isoleren. Bovendien maakt spuitkurk de gevel waterafstotend en is het mogelijk in verschillende kleuren en afwerkingen.

  Wil je je buitenmuren graag isoleren, dan heb je ook een afwerkingsmateriaal nodig. Denk zeker eens aan spuitkurk want het is één van de goedkoopste manieren en tegelijkertijd zeer efficiënt.

  Waarom spuitkurk?

  De meest gekozen afwerking voor je buitenmuur is nog altijd spuitkurk. Net zoals crepi kan het in heel veel kleuren worden aangebracht. Daarnaast heeft spuitkurk het grote voordeel dat het ook een thermisch isolerende werking heeft, al zal dit niet volstaan om te dienen als volwaardige isolatie van je woning! De akoestische isolatie krijg je er ook nog eens bij als je spuitkurk plaatst. Spuitkurk zal vaak iets goedkoper uitvallen dan crepi. 

  Wil je graag meer informatie bekomen hoe spuitkurk van dienst kan zijn bij jouw woning? Contacteer ons dan even en wij zorgen voor gratis en vrijblijvende informatie op maat! Daarnaast kan je ook een gratis offerte bekomen. 

  Spuitkurk op een hoevewoning geeft een moderne landelijke uitstraling

  Donkere spuitkurk geeft karakter aan je woning, gewaagder met een strakke uitstraling.

  Spuitkurk kleuren?

  Witte Spuitkurk is het populairst als muurbekleding, maar ook zwart of een donkere kleur straalt je huis klasse uit. Gewaagder, maar met een stoere, strakke uitstraling. Zwarte of een donkere spuitkurk blijft bovendien langer mooi dan lichtere kleuren.

  Heb je een bepaalde kleur in gedachten en wil je weten in hoeverre dit aan te raden is voor jouw woning? De locatie van een woning kan ook erg meespelen in de uiteindelijke keuze. Een witte spuitkurk gevel is bijvoorbeeld niet aan te raden voor een woning in een bosrijke omgeving. Mos en algen zullen zich hier dan sneller aan hechten. Een woning die vaak in de zon staat heeft weinig baat bij een crepi van donkere kleuren. Door advies te vragen bij een specialist op dit gebied maak je de juiste keuze. Bovendien krijg je een zicht op alle mogelijke kleuren. 

  Wat zijn de voordelen van spuitkurk?

  • (Extra) isolerende werking: Gespoten kurk heeft een hoge warmteopslagcapaciteit, wat resulteert in minder energieverlies van binnen naar buiten.

  • Waterwerend en dampopen: M.a.w. je buitenmuur neemt geen water op maar blijft wel ademen. Zo worden vochtproblemen vermeden. 

  • Verschillende uitvoeringen: Fijn (0,1mm – 0,4mm), standaard (0,4mm – 0,9mm) en grof. Voor het afwerken van de gevel is een grove korrelstructuur het populairst.

  • Verschillende kleuren: welke kleur je ook wenst is mogelijk. 
  • Duurzame gevelafwerking: Spuitkurk is een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Het is kras- en slijtvast en bovendien UV-bestendig.

  •  Scheur- en barstwerend: Spuitkurk is 34 % elastisch en rekbaar. Scheurvorming is dus quasi uitgesloten. 

  • Veel toepassingsmogelijkheden: Spuitkurk kan je aanbrengen op verschillende materialen zoals hout, beton, metaal, kunststof, vezelcement, steen, pleisterwerk en geverfde oppervlakken. En dit zowel binnen al buiten de woning.

  Enkele van onze realisaties

  Spuitkurk kwartsgrijs
  spuitkurk wit
  spuitkurk gevelrenovatie
  spuitkurk bruin
  spuitkurk kwartsgrijs

  Hulp of advies nodig?

  Onze regionale adviseurs helpen je graag! 

  Bel gratis naar

  De nummer 1 in héél België

  Contacteer DL Home in je buurt
  en ontvang een gratis offerte.

  DL home belgië

  Gent

  Sint Denijslaan 36
  9000 Gent

  Brugge

  Stationsplein 4
  8000 Brugge

  Aartselaar

  Boomsesteenweg 78/7 2630 Aartselaar

  Hasselt

  Kuringersteenweg 17
  3500 Hasselt

  Leuven

  Grauwmeer 1
  3000, Leuven

  Mevrouw Maes

  Dankzij het goede advies van de adviseur is mijn vochtprobleem volledig opgelost. Alles is van A tot Z perfect verlopen.